Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümüne (MSYB) Yeni Başlayacak Öğrenciler için
ÜNİFORMALAR
MUTFAKTA ÜNİFORMA GİYMEK ZORUNLUDUR. Üniforması olmayan öğrenciler derse katılamayacaktır. Üniformalar aşağıda açıklanan şekilde sipariş edilir ve siparişin verilmesini takip eden 3-4 hafta içerisinde teslim alınır.
Ünifomaların Siparisi:
Her öğrencinin EN AZ iki takım üniforma edinmesi gerekmektedir.
Bir takım üniforma şu parçalardan oluşur:
- 2 adet saçları kapatmak için bone
- 2 adet şef ceketi
- 2 adet mutfak pantolonu (siyah)
- 2 adet önlük
- 5 adet torşon
Yukarıda belirtilen setin torşon dışında SERKAN PERSONEL’den alınması zorunludur. Sizin için seçilen üniformanın başka alternatifi yoktur.
Üniformalar, HACCP standartlarına uyacak şekilde, en uygun kalite ve tasarımda seçilmiştir ve üniversitemizin logosunu taşımaktadır. Bölüm derslerinin gerektirdiği standartları karşılaması açısından, bütün öğrencilerin üniformalarının aynı olması zorunludur.
Öğrencilerimizin üniformalarını ders yılı başına kadar temin etmiş olmaları zorunludur. Üniforması olmayan öğrencilerimizin mutfağa girişlerine izin verilmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.
İsteyen öğrenciler şef ceketlerine isimlerini yazdırabilirler.
Siparişler için:
SERKAN PERSONEL
Tel +90 (232) 445 3559
848 Sokak No: 90 P-1 P-2 P-4 Aziz Han Kemeraltı-Konak / İzmir
Kıyafet yönetmeliği ayrı bir sayfada belirtilecektir.
ŞEF BIÇAKLARI
Her öğrencinin kendisine ait bir bıçak takımı olması beklenmektedir. Online sipariş edilen bıçaklar 3-4 hafta içerisinde teslim edilmektedir.
Derse katılabilmek için aşağıdaki uygun görülen bıçak takımlarından birine sahip olmanız gerekmektedir. Bıçak takımı edinmemiş öğrencilerin derse katılımı söz konusu olmayacaktır. Uygunsuz bıçak takımları mutfağa alınmayacaktır.
Aşağıda yer alan linklerde iki farklı bıçak seti bulunmaktadır. Öğrenciler, iki setten bir tanesini seçebileceklerdir.
https://www.bicakcim.com/v1/ieu-victorinox-set.html
Linkte yer alan tüm ürünlerin eksiksiz olarak öğrencilerin bıçak setinde bulunması zorunludur.
Öğrenciler aynı zamanda en az 5 adet mutfakta kullanacakları kalın havlu almak zorundadırlar. Havluları Kemeraltı’nda bulmaları mümkündür. (Torşon bezi olarak bulabilirsiniz.)
AYAKKABILAR
Aşağıdaki belirtilen terliklerin mutfakta kullanımı uygundur. Bunlar haricindekilerle mutfağa girilmesine izin verilmeyecektir.
- Birkenstock terlik
- Crocs Bistro
- Mekap çelik Burunlu iş ayakkabısı
Önemli! Terlikler tamamen üstü kapalı deri veya plastik olmalıdır. Asla büyük deliklere sahip olmamalıdır.
Belirtilen özellikler dışında ayakkabı giyenler derse alınmayacaktır.
Küçük not defteri (kalın kapaklı), kalem, board marker (Siyah tahta kalemi) ve Hb kurşun kaleme ihtiyaç vardır.
MUTFAK KURALLARI (Kesinlikle uyulması beklenmektedir)
Her derse katılım zorunludur, mazeretsiz 3 dersten fazla devamsızlık yapan öğrenciler ‘NA’ notu alıp dersten kalacaklardır. Her ders devam kontrolü için imza alınacaktır.
- Üniformalar temiz ve ütülü olmalıdır.
- İsimlik her zaman üstte taşınmalıdır.
- Saçlar toplanmalı eğer uzunsa dışarıda kalmayacak şekilde toplanıp bonenin içinde durması sağlanmalıdır.
- Siyah veya beyaz çorap giyilmelidir.
- Erkekler tamamen traş olmalıdır. Sakal, bıyık yasaktır.
- Sadece kısa tırnaklar mutfak için uygundur.
- Açık yaralar olmamalıdır.
- Kontakt lens yasaktır (gözlük takılmalıdır).
- Üniformalı olarak sigara içme alanında bulunmamalıdır.
Ayrıca aşağıdakilerle mutfağa girilmesine kesinlikle izin verilmeyecektir:
- Cep telefonu
- Laptop
- Radyo, MP3 Player, vb.
- Saat
- Takı (kolye, küpe, yüzük…)
- Eşarp, baş örtüsü, şapka, bere, bandana
- Spor ayakkabısı (önerilen ayakkabılara bakınız)
- Oje
- Aşırı makyaj
- Ağır parfüm
- SINIFTA YEMEK YENMEYECEKTİR.
- HER ZAMAN DERS SAATLERİNE UYULMALIDIR.
- GEÇ KALANLAR KESİNLİKLE DERSE ALINMAYACAKTIR.
- TAM ÜNİFORMASIZ ÖĞRENCİLER KESİNLİKLE DERSE ALINMAYACAKTIR.
TEMİZLİK
Her uygulamalı dersin sonunda mutfağın temizlenmesi gerekmektedir. Mutfak temizliği takım çalışması olarak yapılır ve derslerin bir devamı olarak değerlendirilir.
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’