Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu

TÜM HABERLER

MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.

MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü

Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü

Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.

EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü

Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 – 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tunus Akdeniz Mutfağı Buluşması’nda uluslararası konuklara Ege’nin yerel tatlarını sunacak. Tunus yolculuğu öncesinde mutfak dünyası için hazırlıklarını yapan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Lokanta İzmir Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güzelyağdöken ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü

Ege’nin dillere destan lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü uygulama mutfağında kayıt altına alınıyor. Yüzyıllar öncesine giden ve aile büyükleri tarafından genç kuşaklara sözel olarak aktarılan Ege’ye özgü lezzetlerin yapımı, malzemeleri bilimsel tarifler altında toplanıyor.