Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
BERRİN KORKMAZ ŞEF’İN ARDINDAN…
2011-2012 Akademik Yılı’na öğrencilerimizin Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfak alanlarında farklı bir bakış açısına, yetkinliğe ulaşmasını hedeflemiştik. Tam da bu noktada alanında parlak bir yıldız olan Berrin Korkmaz Şef, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Ailesinin bir ferdi oldu.
Geleceğin şeflerini yetiştirirken oldukça titizdi, özveriliydi, sevgi doluydu. Börülceli tarhanası ile katılanları, protokol yemeklerinin menüsünde şaşkınlığa uğratır, sonra büyük bir beğeni ile karşılanırdı. Araştırmacıydı. 11. Kuruluş Yıldönümü Törenimizde Atatürk’ün çok sevdiği Yanya Tatlısının asıl tarifini araştırmalarıyla bulmayı başarmıştı. Sonra da törene katılanlara öğrencileriyle birlikte Atatürk anısına Yanya Tatlısını yaparak, elleriyle ikram etmişti.
Yarışmaların, bir şefin kendini geliştirmesi için büyük bir okyanus olduğuna inanırdı. O okyanusa hem kendi atlar, hem de öğrencilerini atardı. Ancak öğrencilerine bu büyük okyanusa atmadan önce kendini kanalize eder, rehberliğinin zirvesine çıkardı. Ve ardından kesinlikle madalyalar gelirdi. Kendisinin pek çok yarışmada bulunan madalyalarının yanı sıra Portekiz Azor Adası Çikolata Yarışması’nda Avrupa İkinciliği vardı. Üniversitemizin Yarışma Takımını 2011-2012 Akademik Yılında 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne hazırlamıştı.
Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, yarışmalara ilk kez giriyordu ve Berrin Şef’in rehberliğindeki öğrenciler, 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde madalyaları toplamıştı;
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda Bronz Madalya
Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’nda Gümüş Madalya
Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’nda Bronz Madalya
Öğrenci Aşçı Balık Yarışması’nda Gümüş Madalya
Öğrenci Aşçı Kuzu Yarışması’nda Gümüş Madalya
Bu yıl ilk defa Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü olarak Dr. Oetker’in ana sponsorluğunda düzenlediğimiz İEÜ Liseler Arası Gastronomi Yarışması’nın gerçekleştirilmesini yürekten istemişti. En katı jüri üyesi olarak göze çarpması, işine, mutfağa verdiği vazgeçilmez, büyük önemden kaynaklanıyordu. Bu arada da lise öğrencilerine küçük bilgiler vererek, bu işin dehalarından biri olduğunu gösteriyordu.
Her canlı, bu dünyada sevdiklerini sonsuzluğa uğurlar. Ulu Önderimiz Atatürk de sevdiklerinin ardından bizim gibi içlendi. Yakın dostu Kılıç Ali bir anısını şöyle anlatmıştı;
Cumhurbaşkanlığı Alaturka Musiki Grubu’nda hanendelik yapan Hafız Mehmet’i Atatürk çok severdi. Hafız Mehmet’in sesi çok güzel ve duyguluydu. Onun söylediği gazeller Atatürk’ü çok duygulandırırdı. Zavallı Hafız Mehmet o günlerde vefat etmişti. Haber başta Atatürk olmak üzere herkesi üzmüştü.
Mersin limanında motor gezintisi yapılırken Atatürk’ün emriyle gramofon kuruldu. Hafız Mehmet’in plakları çalınmaya başlandı. Atatürk bu plakları dinlerken hiç konuşmuyor, dalgın dalgın bir şeyler düşünür gibiydi. Plak biter bitmez –kendine özgü- derin bir iç çektikten sonra arkadaşlarına dönerek şöyle dedi:
- Çocuklar, bu kubbede baki kalan meğer yalnız bu hoş seda imiş!
Berrin Korkmaz Şefi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Ailesi olarak 23 Nisan 2013’teki cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurladık. Mutfaktaki neşeli ama otoriter sesi artık sonsuzlukta yankılanacak. Yetiştirdiği öğrencilerin ellerinden akan lezzetin gizemi Berrin Şef olacak…
Sevgili Berrin Şefimiz,
Bir de senin öğrencin olmak için gün sayan, henüz lisede olanlar vardı. Bir an önce büyüyüp, sınavları geçip senin öğrencin olmayı, seninle mutfakta var olmayı yürekten dileyen gençler vardı. Onlara sadece senin çalışma azmin, disiplinin ve Türk Mutfağına yürekten verdiğin sevgin kaldı…
Mutfak aşkını aşıladığın gençlerin ve arkadaşların olarak bizlerin yüreğindesin artık!
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’