Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
Doğa ve gıda bilincinin çocuklarda oluşması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan 22 çocuk, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) şef oldu; Ege’ye özgü ot yemeklerini şef abla ve ağabeyleriyle birlikte yaptı.
İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda Lider Çocuk Tarım Kampı’nın son etkinliğine İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ev sahipliği yaptı. 22 çocuk şef, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu yönetiminde, öğrenci şeflerle gıdaların sofraya ulaşma macerasına tanık oldu. Öğrenciler, kurutulmuş domatesli ve zeytinli pekmez mayalı pamuk ekmek, Urla Enginarı çanağında kabak sıyırma, lorlu kabak çiçeği, hardallı ısırganotu salatası, taze iç baklalı enginarlı deniz börülcesi salatası, çalkama, çipura, ağır ateşte pişmiş şevketi bostan, frambuaz soslu safranlı panna cotta yaptı. Yemeklerin yapımında yer alan Bornova Ali Suavi İlkokulu’nun 22 küçük şefi, konukları karşıladı ve yemeklerin servisine de yardım etti.
Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, İTO Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Ateşalp, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler katıldı.
‘Yeni nesiller toprağa dokunmuyor’
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, geleceğin teminatının çocuklar olduğunu belirterek, “Bizler toprağa dokunduk ama yeni nesiller toprağa dokunmuyor. Amacımız tüm çocuklarımızı doğa ile buluşturmaktır” dedi.
‘Toplumsal hizmet sağlıyoruz’
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, çocukların doğaya ve doğadan gelen ürünlere tanıklık etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederken, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar da, üniversitelerin farkındalık yaratmak ve toplumsal hizmet sağlama görevi olduğunu, bu projeyle farkındalık yarattıklarını ifade etti. Etkinliğin bitiminde 22 çocuk şefe sertifikaları ve hediyeleri verildi.
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’