Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
‘BİR KURABİYE BİR UMUT’
Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.
Geleceğin şeflerinin elleriyle hazırladığı Noel Baba, kardan adam, kar tanesi, kurabiye adam, çan şekilli kurabiyeler, teker teker poşetlendi ve yine öğrenci şefler tarafından satışa sunuldu.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şef Melike Konday, Hamur İşi Dersi kapsamında hasta çocuklar yararına gelenekselleştirdikleri yeni yıl kurabiyeleri yaptıklarını, öğrencilerin bu kurabiyeleri satışa sunduğunu söyledi. Öğrencilerin gönüllü olarak çalıştığını, sosyal destek sağlamayı amaçladıklarını aktaran Konday, "Sosyal yardımlaşma projemizi her yıl yeni yıl öncesi gerçekleştiriyoruz. Yeni yıl kurabiyelerimizden elde edilen geliri çocuklar için bağışlıyorum. Sloganımız ‘bir kurabiye bir umut.’ 1000 kurabiye ürettik. Elde edilen geliri böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan makine alımı için bağışlıyoruz. Makinenin alınması için küçük bir katkı yapmış oluyoruz" dedi.
‘Bu bir duyarlılık projesidir’
Yılbaşı kokusunu anımsatan karanfil, zencefil ve karanfil aromalı kurabiyeler yaptıklarını belirten Konday, kar tanesi, Noel Baba, baston seker, kokina, kardan adam, geyik ve dilek kurabiyeleri çeşitlerini oluşturduklarını ifade etti. Konday, "Kurabiyelerin pişirilmesi, süslenmesi, paketlenmesi ve satışı dâhil tüm aşamaları öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Biz öğrencilerimizle hasta çocuklarımızın yeni yıla umutla bakması için küçük bir katkı yaptık. Bu proje bir duyarlılık projesi ve öğrencilerim bu konuda çok hassas" diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’