Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
BİR TIK'TA ŞEF KARŞINDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenmek, yemeklere lezzet katacak püf noktalarını yakalamak isteyenler için ‘E-Chef’ uygulamasını başlattı. İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde görev yapan, uluslararası alanda tecrübeye sahip deneyimli şefler Tolgahan Kamiloğlu, Semen Öner ve Melih Demirel, 14 Ağustos’a kadar devam edecek proje kapsamında, sosyal medya üzerinden sürpriz programlar yapacak, mail üzerinden kendilerine yöneltilen soruları anında yanıtlayacak.
Yemek tariflerinden gastronomi alanında yaşanan tüm gelişmelere kadar hangi yaşta olursa olsun herkes, merak ettiği soruları gastronomy@ieu.edu.tr adresinden yazabilecek. İEÜ’nün eğitmen şefleri, kendilerine yöneltilen sorulara detaylı olarak anında cevap verecek. Ayrıca, İEU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarının heyecan dolu kariyer maceraları, dünyaca tanınmış gastronomi okulları ile İzmir gastronomi sektörünün öncüleriyle söyleşiler de gerçekleştirilecek.
ÖRNEK PROJE
İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, ‘E-Chef’ projesini ilk kez başlattıklarını belirterek, çağın gereksinimi olan dijitalleşme aracılığıyla benzersiz bir çalışmaya imza attıklarını vurguladı. Dr. Öztürk, “Dijital dünya ile gastronomi dünyasını aynı platformda birleştirerek, kendi online şeflerimizi yarattık. Pandemiyle birlikte ‘dijitalleşme’ süreci oldukça hızlandı. Artık kurumlar, hangi alanda olursa olsun online projelere ağırlık veriyor. Bu tarz projeler, önümüzdeki dönemlerde daha da artacak. Başlattığımız ‘E-Chef’ projesinin de gastronomi alanında örnek olduğunu düşünüyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN DE FIRSAT
Dr. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “E-Chef adlı platform sayesinde, gastronomi dünyası ve eğitimi üzerine merak edilen tüm sorulara cevap bulunacak. Herkes, gastronomiyle ilgili aklına takılan bir konuda istediği bilgiye kolayca ulaşmış olacak. Gastronomi eğitimi almak isteyen aday öğrenciler için de akıllarına takılan ne varsa öğrenmeleri açısından önemli bir fırsat sunmuş olacağız. ‘E-Chef’, sadece soru yöneltmek üzerine değil. 14 Ağustos’a kadar sürpriz konuklarla, birbirinden özel etkinlikler de planlayacağız.”
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’