‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.
Geleceğin şeflerinin elleriyle hazırladığı Noel Baba, kardan adam, kar tanesi, kurabiye adam, çan şekilli kurabiyeler, teker teker poşetlendi ve yine öğrenci şefler tarafından satışa sunuldu.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şef Melike Konday, Hamur İşi Dersi kapsamında hasta çocuklar yararına gelenekselleştirdikleri yeni yıl kurabiyeleri yaptıklarını, öğrencilerin bu kurabiyeleri satışa sunduğunu söyledi. Öğrencilerin gönüllü olarak çalıştığını, sosyal destek sağlamayı amaçladıklarını aktaran Konday, "Sosyal yardımlaşma projemizi her yıl yeni yıl öncesi gerçekleştiriyoruz. Yeni yıl kurabiyelerimizden elde edilen geliri çocuklar için bağışlıyorum. Sloganımız ‘bir kurabiye bir umut.’ 1000 kurabiye ürettik. Elde edilen geliri böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan makine alımı için bağışlıyoruz. Makinenin alınması için küçük bir katkı yapmış oluyoruz" dedi.
‘Bu bir duyarlılık projesidir’
Yılbaşı kokusunu anımsatan karanfil, zencefil ve karanfil aromalı kurabiyeler yaptıklarını belirten Konday, kar tanesi, Noel Baba, baston seker, kokina, kardan adam, geyik ve dilek kurabiyeleri çeşitlerini oluşturduklarını ifade etti. Konday, "Kurabiyelerin pişirilmesi, süslenmesi, paketlenmesi ve satışı dâhil tüm aşamaları öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Biz öğrencilerimizle hasta çocuklarımızın yeni yıla umutla bakması için küçük bir katkı yaptık. Bu proje bir duyarlılık projesi ve öğrencilerim bu konuda çok hassas" diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABERTÜM HABERLER

II. Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, gastronomi alanının farklı boyutlarını ele alan üç oturumluk kapsamlı bir sempozyuma ...

Akdeniz Koruma Derneği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...

Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..