Müdürümüzün Mesajı
Gastronomi yemekten çok daha fazlasıdır. Farklı kültürleri, mirasları, gelenekleri ve topluluk duygusunu yansıtır. Kültürler arasında anlayışı geliştirmenin, insanları ve gelenekleri birbirine yakınlaştırmanın bir yoludur. Hem bir sanat hem de bir bilimdir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüzde; bilim yatağında özgün lezzetleri yüksek estetikle buluşturan şefler yetiştiriyoruz. Gıda bilimi ve gıda teknolojisini içeren bilime dayalı yemek hazırlama, aynı zamanda gıda hijyeni, gıda güvenliği ve beslenme ilkelerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini de kapsar.
Kültürümüzün, coğrafyamızın ve doğal güzelliklerimizin bize sunduğu mutfak zenginliklerini dünyanın en seçkin restoranlarında ve yaşam alanlarında sunacak ünlü şefler yetiştiriyoruz.
Evrensel kabul gören ve kaliteli bir eğitim için hadi sizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları ekibine katılın…
HABERTÜM HABERLER
GastroFest’te İzmir Ekonomi Rüzgarı
2 Kasım 2025 tarihinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Yemek ve Sanat” temasıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen GastroFest, gastronomi tutkunlarını ve ...
II. Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, gastronomi alanının farklı boyutlarını ele alan üç oturumluk kapsamlı bir sempozyuma ...
Akdeniz Koruma Derneği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..
