Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
Müdürümüzün Mesajı
Gastronomi yemekten çok daha fazlasıdır. Farklı kültürleri, mirasları, gelenekleri ve topluluk duygusunu yansıtır. Kültürler arasında anlayışı geliştirmenin, insanları ve gelenekleri birbirine yakınlaştırmanın bir yoludur. Hem bir sanat, hem de bir bilimdir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüzde; bilim yatağında özgün lezzetleri yüksek estetikle buluşturan şefler yetiştirir. Gıda bilimi ve gıda teknolojisini içeren bilime dayalı yemek hazırlama, aynı zamanda gıda hijyeni, gıda güvenliği ve beslenme ilkelerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini de kapsar.
Kültürümüzün, coğrafyamızın ve doğal güzelliklerimizin bize sunduğu mutfak zenginliklerini dünyanın en seçkin restoranlarında ve yaşam alanlarında sunacak ünlü şefler yetiştiriyoruz.
Evrensel kabul gören ve kaliteli bir eğitim için hadi sizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları ekibine katılın…
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’