Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu

TÜM HABERLER


MSYB ÖĞRENCİLERİ BTA İZMİR'DE
MSYB ÖĞRENCİLERİ BTA İZMİR'DE

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


CLM 202 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz  BTA Catering Services Izmir ’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Şef Selçuk Bağ  ve gıda güvenliği uzmanı Esra Sevim eşliğinde üretim alanlarını yakından tanıma fırsatı buldular ve üretim sürecinin önemli noktalarını dinlediler. Etkinlik  dahilinde ayrıca BTA Food&Beverage Services Group İzmir ve Bodrum şube müdürü Akın Yorulmaz ve diğer ilgili departman yöneticilerinden kariyer gelişimleri ile tavsiyeler alarak, sorularını yöneltme fırsatı buldular.


FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ
FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü CLM 301 ve CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı, CLM 305 Türk Mutfağı, CLM 203 Sanat, Tasarım ve Gastronomi dersleri final sınavları yine alanında uzman ve birbirinden değerli jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bir yandan kendilerine verilen kısıtlı sürede derslerde öğrendikleri teknik ve reçeteleri en iyi biçimde yorumlamaya çalışırken, diğer yandan jüriye en güzel tabak sunumu için ter döktüler.


"1 KURABİYE 1 UMUT"
"1 KURABİYE 1 UMUT"

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, şefleri Melike Konday ile Pastacılık dersi kapsamında yılbaşına özel “1 Kurabiye 1 Umut” projesi kapsamında rengarenk makaronlar üretti. Makaronların satışından elde edilecek gelir, ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik böbrek sağlığı kontrollerinde kullanılacak. 


MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE
MSYB ÖĞRENCİLERİ SWISSOTEL BÜYÜK EFES İZMİR'DE

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


CLM 209 dersi teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Swissotel Büyük Efes İzmir’i ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Executive Chef Sedat Buğday ve yardımcısı eşliğinde satınalma ve depo alanlarını yakından tanıma fırsatı buldular ve Satınalma Müdürü’nden satınalma sürecinin önemli noktalarını dinleme fırsatını yakaladılar. Etkinliğin son aşamasında otelin Genel Müdürü Rıza Elibol ve ilgili bölüm müdürlerinden kariyer gelişimleri ile tavsiyeler alarak, sorularını yönelttiler.

 

MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"
MSYB'DE ŞEF FRANCESCO PUCCI İLE "İTALYAN MUTFAK HAFTASI"

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, dünyada her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Haftası kapsamında İtalyan Şef Francesco Pucci’yi ağırladı. Öğrencilerimiz, şefin beraberinde getirdiği yerel ürünler ile çalışma fırsatı buldu


MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği
MSYB'de 8 Kasım Dünya Kokoreç Günü Etkinliği

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


CLM 305 Türk Mutfağı dersinin bugünkü konuğu Kokoreççi Baki Usta'nın şefi Volkan Çolak oldu. Gezginkereviz ve harbiyiyorum gibi bloggerlarla Peyvend Merttürk'ün hazırlayıp sunduğu Ağız Tadıyla program ekibinin de hazır bulunduğu eğitimde öğrenciler kokoreç sarmanın ve pişirmenin inceliklerini öğrendiler.


GASTROFEST ETKİNLİĞİMİZDEN
GASTROFEST ETKİNLİĞİMİZDEN

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


İzmir’in ilk gastronomi festivali olan GastroFest 21 Ekim 2018’de tarihi Alsancak Garı’nda “Göç Mutfağı” teması ile gerçekleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün de işbirliği ile gerçekleşen festivalde şefler, restoran sahipleri, turizm acenteleri, yeme-içme yazarları ve kanaat önderleri İzmir’de gastronomi ve gastronomi turizminin gelişimi için bir araya geldi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü standının da yer aldığı etkinlikte hem ziyaretçilere gün boyu tadım etkinliği yapıldı, hem de Şef Tolgahan Kamiloğlu ‘Yarımadada Göç Mutfağı - Salyangoz Yahni’ atölyesi ile yer aldı.


MUTFAK KONAK: İZMİR LEZZETLERİ FESTİVALİ
MUTFAK KONAK: İZMİR LEZZETLERİ FESTİVALİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-19-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri Festivali’nde  ünlü şefler ve alanlarında uzman kişiler tarafından atölye çalışmaları, söyleşiler, tadım etkinlikleri, yarışmalar ve dinletiler gerçekleştirildi. Etkinlikler Alsancak Dominik Caddesi’nin yanı sıra Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan Abacıoğlu Han ve Mutfak Konak binası olmak üzere üç ayrı noktada yapıldı.

Etkinliğe söyleşi ve atölyeleri ile katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve şefleri  konuklarına lezzet yolculuğu yaptırırken, İzmir’in lezzetli tatlarını ve mutfak kültürünü de tanıtmaya çalıştı. Atölyelerde Şef Semen Öner ‘Paşa Böreği’, Selcen Dabağ ve Oğuz Olgun ‘Balkabağı Köftesi ve İzmir Tulum Çiçek Ekmek’, Tolgahan Kamiloğlu ‘Balkabağı Sinkonta ve Kıymalı Marul Aşı’ tariflerini paylaşırken; söyleşilerde Dr. Betül Öztürk ‘İzmir Mutfağı Dünden Bugüne’, Öğr. Gör. Selin İşevcan Ertamay ve Araş. Gör. Feray İrigüler ‘ Gastronomi Turizmi ve Sosyal Medya’ konularında paylaşımlarda bulundu.


MAVİBAHÇE GASTRONOMİ FESTİVALİ
MAVİBAHÇE GASTRONOMİ FESTİVALİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


5-7 Ekim 2018 tarihinde İzmir Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Mavibahçe Gastronomi Festivali usta şefler, akademisyenler ve mutfağa gönül vermiş profesyonellerin keyifli söyleşilerı ve atölyeleri ile gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Betül Öztürk ‘Gastronomide Kariyer’ başlıklı söyleşisi ile yeralırken, bölüm eğitmen şefleri Tolgahan Kamiloğlu ‘Kıyı Ege’de Gizli Kalmış Reçeteler’, Semen Öner ‘Klasik Ege Tatlıları’, Selcen Dabağ ‘Vegan ve Vejeteryan Beslenme’,  Oğuz Olgun ise ‘Ege’de Ekmek Kültürü ve Ekmek Yapımı’ atölyesi ile yer aldı.


MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ
MSYB'DE ''LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI'' ETKİNLİĞİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI projesi kapsamında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nün konuğu olan Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri,  hem beslenme konusunda çeşitliliğin ve taze otların sağlığa faydaları konusunda bilgilendirildi; hem de şef adayı öğrencilere mutfakta ve serviste yardım ederek mutfak sanatlarının inceliklerini öğrendi.


 

Haberler