Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu

TÜM HABERLER


10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ
10 KASIM ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLER MENÜSÜ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Uygulama Restoran’ınde haftanın dört günü öğrenciler tarafından akademik ve idari personel için hazırlanan öğlen yemeği servisi 10 Kasım günü Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menü ile gerçekleşti.  Şef Tolgahan Kamiloğlu’nun bu gün için özenle oluşturduğu menü yoğun ilgi gördü. Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Son Balo gösterimi eşliğinde gerçekleşen yemekte duygu dolu anlar yaşandı.


FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI
FRANSA STAJI VE FRANSIZ EĞİTİM HAFTASI

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


3. Sınıf öğrencilerinin MOF (Meilleur Ouvrier de France) ünvanına sahip Şef Joseph Viola ile bir hafta sürecek olan Fransız mutfak eğitimleri başladı.Öğrenciler aynı zamanda her yaz olduğu gibi bu yaz da 3 ay boyunca Lyon’un ödüllü restoran ve pastanelerinde staj yapabilecek olmanın heyecanını yaşıyorlar.


EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ
EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.


MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI
MUTFAKTA FRANSA-TÜRKİYE BULUŞMASI

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu,  Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde buluştukları workshop'ta Ege’nin eşsiz lezzetlerini pişirmeyi öğrendi.


ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ
ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor. İzmir Ekonomili 16 şef adayı, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor.


UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.


 İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR
İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


İzmir Ekonomili genç şefler, enginara yeni tatlar katıyor. Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı enginarlı lezzetleri festival konuklarına sundu. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan atölyelerde de, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nün dünyaca ünlü şefleri de enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı. Etkinlikte, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, çocuklarla enginarlı lezzetler üretti.

 


EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ
EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı. Festival kapsamında dünyanın 10 farklı kentinden 25 dünyaca ünlü şef enginarı yeniden yorumladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, geleceğin şeflerini stantlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş, öğrencilerin ürünlerinden alarak, genç şeflerin enginara kattığı yenilikçi yorumları da tattı. Başkan Demirtaş,  etkinlikte dünyaca ünlü şeflere enginar üzerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, plaket verdi.


EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ
EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Akdeniz beslenme şeklini içine alan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.


MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı.