Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu

TÜM HABERLER


ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ
ŞEFLERİN FRANSA TECRÜBESİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Ege ve Türk mutfağının inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomili genç şefler, Fransa’da da dünya mutfağını detaylarını deneyimliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor. İzmir Ekonomili 16 şef adayı, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor.


UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.


 İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR
İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARLI TATLAR

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


İzmir Ekonomili genç şefler, enginara yeni tatlar katıyor. Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı enginarlı lezzetleri festival konuklarına sundu. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan atölyelerde de, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nün dünyaca ünlü şefleri de enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı. Etkinlikte, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, çocuklarla enginarlı lezzetler üretti.

 


EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ
EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı. Festival kapsamında dünyanın 10 farklı kentinden 25 dünyaca ünlü şef enginarı yeniden yorumladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, geleceğin şeflerini stantlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş, öğrencilerin ürünlerinden alarak, genç şeflerin enginara kattığı yenilikçi yorumları da tattı. Başkan Demirtaş,  etkinlikte dünyaca ünlü şeflere enginar üzerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, plaket verdi.


EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ
EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Akdeniz beslenme şeklini içine alan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.


MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ
MİNİK ŞEFLERİN TATLI KEŞFİ

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Çikolata dünyasının lezzetleri minik ellerden çıktı. İzmir Çikolata Festivali’nde çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle birbirinden tatlı lezzetlere imza attı. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla çocuklarla mutfağa giren şefler, miniklerle birlikte mozaik pasta yaptı.


MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER
MİNİK ELLERDEN LEZİZ KURABİYELER

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu’na konuk oldu, minik şeflerle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdi. Çocukların bilişsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı.


MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!
MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.


‘BİR KURABİYE BİR UMUT’
‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Öğrenci şefler, gelenekselleştirdiği yeni yıl kurabiyelerini hasta çocuklar yararına yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, böbrek yetmezliği tedavisi gören çocukların ihtiyacı olan makineyi almak için satıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bölümü'nde yatan çocukların böbrek yetmezliği tedavisi için gerekli makinenin alınmasına katkı yapan öğrenci şefler, hasta çocukların yeni yılda sağlık bulması için uğraş verdi.


EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK
EGE’NİN LEZZETİ TUNUS’TA TANITILACAK

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü


Ege’nin lezzetleri, Tunus’a uluslararası şeflerle buluşmak üzere yola çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus’ta 14 – 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tunus Akdeniz Mutfağı Buluşması’nda uluslararası konuklara Ege’nin yerel tatlarını sunacak. Tunus yolculuğu öncesinde mutfak dünyası için hazırlıklarını yapan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Lokanta İzmir Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güzelyağdöken ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.