EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ

Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.
İzmir’de Çeşme, Alaçatı, Şirince, Efes Antik Kenti gibi farklı ilçelerde çekim yapan ekip, Ege mutfağının bilimsel yönünü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde keşfetti. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Kamiloğlu, program için Tarhana, Lorlu Kabakçiçeği Kızartması, Turp otu, Arapsaçı ve Deniz Börülceli Ege Otları Salatası yatağında Ceviz Kaplı Jumbo Karides, Balıklı Yaprak Sarma, Midye Dolma ve Fırınlanmış Tahin Helvadan oluşan bir menü hazırladı. Çekimlerde, İzmir ve Ege yemek kültürü üzerine bilgiler veren Eğitmen Şef Kamiloğlu, “Ege mutfağına Ruslar çok yabancı. Çok zengin deniz ve ot çeşitlerimiz var. Akdeniz beslenme şekli çok ilgilerini çekti. Zeytinyağı, deniz ürünleri, sebzeler, Ege otları, beslenmemizin büyük bir parçasını oluşturuyor. Pişirilme tarzlarını ve hikâyelerini anlattığımız bir program oldu. Mutfak sanatları alanında uluslararası eğitim vermemiz de çok dikkatlerini çekti” dedi.
‘Rusların ilgisi Antalya’nın ardından İzmir’
Program yapımcısı Anna Isaeva da, Rusya’da İzmir’in pek bilinmediğini, arkadaşlarından ve turist olarak gelenlerden kente ilişkin çok güzel anılar dinlediğini söyledi. Türkiye’nin farklı kentlerinden dâhil insanların İzmir’e dinlenmeye geldiğini duyduğunda çok şaşırdığını ancak bunun gerçek olduğunu anladığını aktaran Isaeva, “Türklerin dahi seçtiği İzmir’i görmek ve tanıtmak istedik. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi bize çok güzel ev sahipliği yaptı. Bölge mutfağını tanıtmak ve bu alanda eğitim verildiğini görmek bizleri şaşırttı. Çok lezzetli yemekler yedik. Şimdi de bunları Rusya’da ekranlara taşıyacağız. Antalya’nın ardından İzmir’in yeni bir keşif alanı olacağını düşünüyorum” diye konuştu
HABERTÜM HABERLER

Akdeniz Koruma Derneği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...

10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "10'uncu Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" başlığı altında düzenlenecek olan ses, ...

Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...

Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..