EKONOMİLİ ŞEFLERDEN ENGİNAR LEZZETİ

Enginar, bir kez daha İzmir Ekonomili genç şeflerin ellerinden uluslararası lezzete büründü. 3. Uluslarası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı. Festival kapsamında dünyanın 10 farklı kentinden 25 dünyaca ünlü şef enginarı yeniden yorumladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, geleceğin şeflerini stantlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş, öğrencilerin ürünlerinden alarak, genç şeflerin enginara kattığı yenilikçi yorumları da tattı. Başkan Demirtaş, etkinlikte dünyaca ünlü şeflere enginar üzerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, plaket verdi.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyaya Türk mutfağını tanıtacak, geleceğin Michelin yıldızlı şeflerini yetiştirdiklerini belirterek, “Türk turizminde gastronomi akla gelmiyor. Ülkemize gelen her yabancı mutfağımıza hayran kalıyor. Ege ise dört mevsimli, bereketli ürünleri ve çok kültürlü yapısı ile önemli bir gastronomi destinasyonunu oluşturuyor. Üniversitemiz Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde öğrencilerimiz dünyaca ünlü şeflerden ve Türk şeflerimizden mutfağın inceliklerini öğreniyor. Burada olduğu gibi yaratıcılıklarıyla çok farklı lezzetler ortaya çıkartıyorlar. Oluşturdukları standlarda da öğrendiklerini ne kadar başarıyla uyguladıklarını görüyoruz. Hepsi birbirinden lezzetli ürünleri konuklara sundu" dedi.
‘3 yıldır süren çalışma’
Yerel tatların nesilden nesle aktarılması için İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından Urla’da çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Demirtaş, enginarın 3 yıldır üniversite desteğiyle tüm Türkiye’de tanınır bir festivalle anıldığını, etkinliğin oluşumunda en büyük payın Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar başta olmak üzere kent halkının, üreticinin, esnafın olduğunu söyledi. Başkan Demirtaş, festivalde enginarlı özel tariflerini vatandaşlarla paylaşan Şefler Tolga Kamiloğlu, Michel Portos, Eugenie Guillermin Lyon, Yassin Khalal’e teşekkür plaketlerini verdi.
HABERTÜM HABERLER

Akdeniz Koruma Derneği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...

10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "10'uncu Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" başlığı altında düzenlenecek olan ses, ...

Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...

Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..