Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
Turistlerin yüzde 90’ının gittiği ülkelerden yemek fotoğrafları paylaştığı, ayrıca ülkelerin yöresel yemekleri hakkında sosyal medyadan bilgi topladıkları belirtildi. İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan Dr.ssa Federica Ilaria Fornaciari “Dijital Alanda Yemek İletişimi” hakkında bilgi verdi.
Fornaciari, yöresel yemeklerin kentlerin tanıtımında önemli bir etken olduğunu belirterek, “Turistler seyahate çıkmadan önce gidecekleri bölgedeki yöresel yemekler hakkında bilgi ediniyor. Özellikle gidilen bölgeye has yiyecek ve içeceklerin paylaşımını da sosyal mecralardan yapmaktan hoşlanıyor ve bu paylaşımla çevrelerindeki insanları bilgilendiriyorlar. Paylaşımla da farklı bir bölgede olduğunu, diğer insanların bilmedikleri ve görmedikleri bir deneyimi yaşıdıklarını gösteriyorlar. Bu sayede yemek ile iletişime geçiyoruz. Yemekler, o bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor” dedi.
Yemek görsellerinin paylaşımının destinasyon seçimininde etkili olduğunu belirten Fornaciari, gıda harcamalarının da bir ülkenin ekonomisi hakkında ipuçları verdiğini söyledi.
‘Mutfağın fiziği ve uygulaması bir arada’
Etkinlik kapsamında ayrıca Roma Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fabio Bruni, “Fizik Laboratuvarı olarak Mutfak” konulu sunum yaptı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri de İtalyan Şef Eugenio Boer ile “Gelenek ve Yenilik, Makarna Atölyesi”ne katıldı ve İtalyan makarnasını ustalarından öğrendi.
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’