MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE İTALYAN KÜLTÜR GÜNÜ
Turistlerin yüzde 90’ının gittiği ülkelerden yemek fotoğrafları paylaştığı, ayrıca ülkelerin yöresel yemekleri hakkında sosyal medyadan bilgi topladıkları belirtildi. İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan Dr.ssa Federica Ilaria Fornaciari “Dijital Alanda Yemek İletişimi” hakkında bilgi verdi.
Fornaciari, yöresel yemeklerin kentlerin tanıtımında önemli bir etken olduğunu belirterek, “Turistler seyahate çıkmadan önce gidecekleri bölgedeki yöresel yemekler hakkında bilgi ediniyor. Özellikle gidilen bölgeye has yiyecek ve içeceklerin paylaşımını da sosyal mecralardan yapmaktan hoşlanıyor ve bu paylaşımla çevrelerindeki insanları bilgilendiriyorlar. Paylaşımla da farklı bir bölgede olduğunu, diğer insanların bilmedikleri ve görmedikleri bir deneyimi yaşıdıklarını gösteriyorlar. Bu sayede yemek ile iletişime geçiyoruz. Yemekler, o bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor” dedi.
Yemek görsellerinin paylaşımının destinasyon seçimininde etkili olduğunu belirten Fornaciari, gıda harcamalarının da bir ülkenin ekonomisi hakkında ipuçları verdiğini söyledi.
‘Mutfağın fiziği ve uygulaması bir arada’
Etkinlik kapsamında ayrıca Roma Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fabio Bruni, “Fizik Laboratuvarı olarak Mutfak” konulu sunum yaptı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri de İtalyan Şef Eugenio Boer ile “Gelenek ve Yenilik, Makarna Atölyesi”ne katıldı ve İtalyan makarnasını ustalarından öğrendi.
HABERTÜM HABERLER
GastroFest’te İzmir Ekonomi Rüzgarı
2 Kasım 2025 tarihinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Yemek ve Sanat” temasıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen GastroFest, gastronomi tutkunlarını ve ...
II. Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, gastronomi alanının farklı boyutlarını ele alan üç oturumluk kapsamlı bir sempozyuma ...
Akdeniz Koruma Derneği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, Akdeniz Koruma Derneği’ni konuk ettik. Dernek Kaynak Yönetimi ve İdari ...
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..
