İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bu yıl 9’uncusu kutlanan ‘Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında ünlü İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu konuk etti. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İtalyan Dili Programı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile İzmir İtalya Konsolosluğu’nun iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Alberto d’Audino’nun seçtiği özel bir menüden oluşan İtalyan lezzetleri konuklara sunuldu.
Eğitmen şef Gökçe Dikmen’in yönetiminde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin eşlik ettiği etkinlikte; İtalyan şef Carlo Alberto d’Audino, ‘Akdeniz Diyeti ve Mutfakta Köklere Dönüş: Sağlık ve Gelenek’ temasıyla hazırladığı birbirinden güzel İtalyan yemekleriyle lezzet tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Tam bir lezzet şöleninin yaşandığı etkinliğe; İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ve akademisyenler katıldı. Yemek öncesinde Rektör Abacıoğlu ve Konsolos Daniele Bianchi, İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu mutfakta ziyaret ederek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
KÜLTÜREL BAĞI VAR
Türkiye ve İtalya’nın, Akdeniz havzasının iki dost ülkesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Abacıoğlu, “İki ülke, birbirine hem kültürel hem de tarihi olarak derin bağlarla bağlı. Aynı iklimin iki ülkesi olması, Türkiye ve İtalya’yı birçok noktada benzer yapıyor. Yemek kültürleri ve damak tatları, iki ülkede de büyük benzerlikler taşırken, ülkemizde İtalyan lezzetleri çok sevilip büyük ilgi görüyor. Bu açıdan, İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu üniversitemizde konuk etmekten büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.
HABERTÜM HABERLER
Yedir App: Ev Aşçıları ile Müşterileri Bir Araya Getiren Uygulama
Yedir App, evde yemek yapıp satarak ek gelir elde etmek isteyen ev aşçıları ile bu lezzetleri arayan müşterileri bir araya ...
Sağlıklı Kampüste ‘İzmir Ekonomi’ Modeli
Öğrencilerin fiziksel, sosyal ve sportif gelişimini artırmak amacıyla ‘sağlıklı kampüs’ konseptini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptığı çalışmaları anlatmak ...
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin ...
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir ...
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ...
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir ...
YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..