Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
FİNAL SINAVLARI ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI JÜRİ İLE GERÇEKLEŞTİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü CLM 301 ve CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı, CLM 305 Türk Mutfağı, CLM 203 Sanat, Tasarım ve Gastronomi dersleri final sınavları yine alanında uzman ve birbirinden değerli jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bir yandan kendilerine verilen kısıtlı sürede derslerde öğrendikleri teknik ve reçeteleri en iyi biçimde yorumlamaya çalışırken, diğer yandan jüriye en güzel tabak sunumu için ter döktüler.
CLM 301 Profesyonel Beceri Laboratuvarı dersi jürisünde Neolokal Restaurant Şefi Maksut Aşkar, Frankie Restaurant Şefi Melih Demirel, Yemek Stilisti ve Danışmanı Dilek Yetkiner, yemek blogger’ı Eralp Orhan ve Salih Seçkin Sevinç yer alırken; CLM 401 Profesyonel Beceri Laboratuvarı dersi jürisünde Ristorante Pizzeria Venedik & Od Urla Şefi Osman Sezener, Bodrum Ent Restaurant Şefi Yoldaş Sönmez, Ristorante Pizzeria Venedik Şefi Melodi Sezener, yemek blogger’ı Salih Seçkin Sevinç ile bölüm eğitmen şefleri Tolgahan Kamiloğlu ve Ayşe Arsan tabakları değerlendirdi.
Eğitmen Şef Selcen Dabağ’ın dersi olan CLM 305 Türk Mutfağı dersinde ise Balmumu Lokanta Şefi Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Mövenpick Oteli Executive Şefi Murat Yıldız, Kokoreççi Baki Usta Şefi Volkan Çolak ve Seçkin Et & Mangal Şefi ve Sahibi Seçkin Aysal jüri olarak yer aldı. CLM 203 Sanat, Tasarım ve Gastronomi dersinin tabak sunumu değerlendirmelerini ise eğitmen şefler Tolgahan Kamiloğlu ve Selcen Dabağ ile Salas Restaurant Şefi Sinem Türtat gerçekleştirdi.
HABER |TÜM HABERLER
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf
Lezzetli sofraların vazgeçilmezi ‘Ege otları’
Anadolu sofralarını yüzlerce yıldır donatan Ramazan yemekleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında, Ege otlarının lezzetiyle günümüze uyarlanıyor.
Türkiye’ye örnek başarı: 'Tescilli gastronomi'
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘tam akredite’