Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.
Her gün farklı bir menüyle konuklarının karşısına çıkan Canbulat, butik ve kaliteli bir mutfak oluşturmak istediğini belirterek, “Bizim gibi nitelikli eğitim almış şeflerin, sektörü daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Bu yüzden biz kendi ekşi maya ekmeğimizi, yoğurdumuzu, turşumuzu yapıyoruz. Dışarıdan ürün almamaya çalışıyoruz. Her güne farklı bir menü hazırlıyoruz. Böylece konuklarımız farklı lezzetlerle karşılaşıyor” dedi.
“Oya gibi işlenen vizyon”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı eğitimle mutfak dünyasına dair bütün incelikleri öğrendiklerini, 4 yıllık süreçte oya gibi işlenen vizyon aktarımı olduğunu vurgulayan Canbulat, eğitim dilinin İngilizce olmasıyla birlikte Urla’da yerleşmiş yabancı ailelerle yemek ve mutfak üzerine sohbet ettiğini, uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti. Odun fırınında yemeklerini pişirdiği sadece güveç kullandığına dikkat çeken Canbulat, “Kaybolmak üzere olan bu geleneği yaşatmak istiyorum. Fırının ve güvecin yemeklere lezzet kattığına inanıyorum. Mevsimi takip etmek için menüyü her gün değiştiriyorum. Taze ürün, benim mutfağımda yeni bir anlayışla her gün yeniden doğuyor. Bu dünya genelinde de yaygınlaşmaya başlan bir akım. Benim için her gün standart bir menünün olması çok sıkıcı” diye konuştu.
‘Lezzetin doğru yolu’
Unutulan tarifleri yeniden yorumladığını da aktaran Canbulat, böylece konukların geçmişteki güzel lezzetleri yeniden yakaladığını söyledi. Levan adının ekmekten alınan maya anlamı taşıdığını bunun yanı sıra yeni nesil anlamının da olduğunu ifade eden Canbulat, mutfağının açık olduğuna ve konuklarının yapılan bütün işlemleri görebildiğine değindi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uluslararası şeflerle birlikte dünya mutfağına adım attıklarını da kaydeden Canbulat, “Geleneksel lezzetlerin özüne dokunmadan yenilikler katıyoruz. Üniversitemde aldığım eğitimimin bana en büyük katkısı vizyon oldu. Bu vizyon ve girişimcilik sayesinde Lokanta Levan’ı hayata geçirebildim. Urla’da olmam sebebiyle de burada mevsim sebzelerine ve et ürünlerine kolaylıkla ulaşıyorum. Yerel üreticiden aldığım ürünleri geleneksel yöntemlerle konuklarıma sunuyorum. Konuklarımın, eski ve tanıdık ama şimdinin unutulan lezzetini yakaladıklarını söylemeleri doğru yolda olduğumu gösteriyor” dedi.
HABER |TÜM HABERLER
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
Minik Şeflerden Yılbaşı Kurabiyeleri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, yeni yıl coşkusunu erken başlatarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle yılbaşı
Geleceğin Şeflerinden Ege'ye Özgü Lezzetler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘değişimin öncüleri ve gıdanın geleceği’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen İzmir GastroFest’e damga
İEÜ’lü Gençlerden ‘Lezzet’ Yolculuğu
İzmir’in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST’e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp
Gastronomiye ‘Michelin’ Dopingi
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Türkiye’deki seçkisine İzmir ve Bodrum’u ekledi.
‘Mutfak'ta Dubai Fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak
Mutfak 'Depremzedeler' İçin Açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün 25 öğrencisi, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf